لوله کشی از ساختارهای بسیار اصلی ساختمان می باشد. لوله کشی آب سرد و گرم ساختمان و فاضلاب قلب ساختمان می باشند و بعد از زمان اتمام نمی توان به راحتی تغییراتی در آنها را به وجود آورد و هرگونه تعمیرات تخصصی نیازمند حضور لوله کش با تجربه است.

قبل از ورود به بحث لوله کشی آب سرد و گرم، آب آشامیدنی در حال گردش در لوله ها و پارامترهای آن را بررسی می کنیم.

آب آشامیدنی، آبی است که از مواد خارجی، به مقداري که باعث بیماري یا اثر زیان آور بیولوژیک شود، پاك باشد. ویژگی‌هایی از قبیل دما ، رنگ، تیرگی، بو و مزه از خواص فیزیکی آب آشامیدنی به حساب می آیند. تیرگی آب  به میزان  ppmگل ولاي معلق در آب بر می گردد. تیرگی مناسب آب معمولاً 5 ppm (واحد در میلیون) در نظر گرفته می شود. در مقابل، خواصی چون میزان سختی، درجه اسیدی بودن (pH)، مقدار آهن، منگنز و سایر فلزات از خصوصیات شیمیایی آب آشامیدنی محسوب می شود.

نکات فنی و ایمنی:

سایر نکات لوله کشی آب سرد و گرم ساختمان

بهتر است بدانید که ارتفاع نصب شيرها و يا سر لوله ها از كف تمام شده به شرح زير است:

الف – دستشويي 52 سانتيمتر

ب – آشپزخانه ( ديواري 100 سانتيمتر – توكاسه 52 سانتيمتر )

پ – شير مخلوط دوش 80 سانتي متر

ج – شير مخلوط وان 65 سانتي متر

ح – فلاش والو 80 سانتي متر

خ – شير توالت تخت شرقي 30 سانتي متر

ر – توالت فرنگي 30 سانتي متر

س – فلاش تانك180 سانتي متر

لوله های به کار رفته در سیستم لوله کشی آب سرد و گرم ساختمان اندازه های متفاوتی رو در بر می گیرد. در جدول زیر، اندازه شماری از پرمصرف ترین لوله های موجود در بازار، ارائه شده است.

لوله کشی آب:

لوله کشی اصلی ساختمان از شبکه آب شهری توسط لوله های اصلی به گونه های مختلف به ورودی واحدهای مورد نظر می رسد. سپس در هر واحد اجرا می شود.

برای آبرسانی، روش های متعددی وجود دارد که پرکاربردترین آنها شامل: سیستم توزیع آب در ساختمان با استفاده از مخزن ثقلی، سیستم توزیع آب در ساختمان با استفاده از مخزن تحت فشار و سیستم توزیع آب در ساختمان با استفاده از بوستر پمپ می شود.

 لوله کشی آب را به روش های زیر قابل اجراست:

 در روش انشعابی که از شیوه های قدیمی می باشد، از محل ورودی اصلی لوله اصلی بر روی زمین یا زیر سقف خوابانده و سپس در جهت فضاهای مورد نظر امتداد پیدا کرده و انشعاباتی به هر فضا گرفته می شود. اشکال اصلی روش انشعابی این می باشد در زمان مصرف آب به نسبت برابر برای تمامی فضاها پخش نشده و در زمان استفاده مصرف کننده جلویی تر، مصرف کننده انتهایی با مشکل مواجه می شود. در روش کلکتوری، آب در ورودی اصلی ساختمان یا واحد وارد کلکتور می شود که به تعداد فضاهای مورد نظر دارای انشعاب است و از هر انشعاب لوله ای به سمت فضای مورد نظر کشیده می شود. این کار سبب برابری بیشتر مصرف آب در واحدها می شود و انشعابات وابستگی کمتری به یکدیگر دارند. لوله های مورد استفاده که بیشتر در ایران جهت لوله کشی استفاده می شوند به شرح ذیل می باشد:

    سبد خرید